IJgenwijs biedt jou volop keuze in diverse woningtypologieën zoals een maisonnette met een werkruimte aan huis, een stadswoning met een privé tuin of een penthouse met uitzicht. De woonoppervlakte varieert van ca. 60 m² tot ca. 180 m² en ieder appartement heeft een eigen buitenruimte. De bouw gaat naar verwachting van start in de zomer van 2021.

Woningtypologieën

De appartementen 
Je kunt wonen in een hoogwaardig stadsappartement van ca. 60 m², maar ook in een gezinsappartement van ca. 135 m² met twee ruime balkons. Ieder appartement krijgt een eigen buitenruimte en minimaal twee slaapkamers. 

De maisonnettes
Als je kiest voor een maisonette krijg je een ruim opgezet appartement van minimaal 108 m². Iedere maisonnette krijgt een privé tuin, een balkon of een loggia. 

De penthouses
De ruim opgezette en lichte penthouses op de bovenste verdieping zijn hoogwaardig afgewerkt. De woonoppervlakte varieert van 94 m² tot 111 m². IJgenwijs is omringd door groenrijke parken, waardoor je prachtig uitzicht hebt. 


 

Het ontwerp

Bij het ontwerp is door het Amsterdamse architectenbureau Elephant veel aandacht besteed aan duurzaamheid en de menselijke maat. Het resultaat is een perfecte balans tussen licht, openheid, privacy en beschutting en een individueel karakter. Voor eigentijds prettig wonen.

De sfeer die de architecten van Elephant het woongebouw meegeven, is die van geborgenheid en een groen hart. 

IJgenwijs is gebouwd als vier afzonderlijke stadsvilla’s met elk een eigen portiek en lift. Dat zie je subtiel terug in de kleur en textuur van de gevels: die wordt opgetrokken in baksteen in de natuurtinten grijs, aubergine, mangaan en zwart mangaan. Beeldbepalend zijn ook de verticale geveldelen. “Die verwijzen speels naar de smalle en hoge bouw van grachtenpanden in de binnenstad”, legt de architect uit. “Als je goed kijkt, zie je dat we ze ook horizontaal hebben onderbroken. ‘Verspringende metselwerkpenanten’ heten dat, die op elkaar zijn gestapeld. Die maken elk appartement uniek; je kunt aanwijzen waar je woont.” Zelfs het metselwerk heeft een eigen verhaal.

Elk appartement krijgt aan de binnenzijde een ruim balkon en grote ramen in de gevel. Allemaal met een schuifpui, de kleinste 5 bij 2,5 meter. Vanuit daar kijk je op veel groen.

Verborgen parel

IJgenwijs krijgt een beschutte groene binnentuin waardoor je uitkijkt op heel veel groen. De gemeenschappelijk binnentuin wordt een heel fijne plek om te ontspannen. Zowel 's zomers, als 's winters. 

DUURZAAMHEID
IJgenwijs krijgt een heel duurzaam dak: een polderdak. Klinkt bijzonder, en dat is het ook. Expert Robert Pomstra van De Dakdokters legt uit. "Een polderdak is een waterbuffersysteem bovenop het dak. Daarin kun je regenwater tijdelijk vasthouden zodat je het later geleidelijk in de bodem kunt laten trekken. De binnentuin krijgt hiermee volautomatisch water. IJgenwijs krijgt namelijk twee wadi’s: een soort vijver van waaruit het water in de bodem kan trekken. Daar hoef je als bewoners niks voor te doen en het kost ook geen kraanwater. ’s Zomers kun je het regenwater vasthouden op het dak, als koeling voor de bovenste appartementen en om de binnentuin te bevloeien. Wist je trouwens dat de zonnepanelen op het dak dankzij die waterkoeling op hete dagen tot wel 6% meer rendement kunnen geven?”