Het project IJgenwijs bevindt zich in het hart van Centrumeiland. Centrumeiland is de grootste zelfbouwlocatie van Amsterdam. In plaats van projectmatige stadsblokken komen hier vooral zelfbouwwoningen. Bewoners dragen zo in grote mate bij aan de uitstraling van de wijk.

Centrumeiland ligt aan de oostzijde van IJburg, grenzend aan Haveneiland-Oost. De wijk is goed bereikbaar met de IJ-tram, een snelle en rechtstreekse verbinding met het centrum van Amsterdam. 

IJgenwijs en de omgeving

De locatie is uniek. IJgenwijs verrijst op het hoogste punt van Centrumeiland in Amsterdam-IJburg. Deze nieuwe stadswijk wordt autoluw en rainproof. Lucht, water en natuurlijk groen zijn altijd dichtbij en de wijk geeft voorrang aan fietsers, voetgangers en spelende kinderen. Op Centrumeiland zijn alle voorzieningen dichtbij. Van kinderopvang en scholen tot ruim gesorteerde supermarkten en delicatessenwinkeltjes. Van cafés en restaurantjes tot groene parken en prachtige wandelgebieden in het groen, met uitzicht over het water. Met moderne binnen- en buitensportfaciliteiten en met een levendige jachthaven omringd door terrassen als bruisend hart.

Centrumeiland wordt een stedelijke woonomgeving met een sfeervol leefklimaat. Het wordt een compacte wijk met bouwblokken die variëren in grootte en verspringen ten opzichte van elkaar. Zo ontstaat er volop ruimte voor pleintjes en groen. Een voorbeeld hiervan is de bomencarré in het hart van Centrumeiland. Door het vroegtijdig  aanleggen ervan zal het er straks van begin af aan sfeervol zijn. Duurzaamheid en rainproof zijn ook belangrijke thema’s.

interesse

Heb je interesse in project IJgenwijs? Meld je aan als geinteresseerde en we houden je op de hoogte!

aanmelden